poétikai önismereti kurzus

2013. április 16. 22:46 - petiasün

Hétfő

Szinte már olyan önkívületi hévvel, földöntúli boldogsággal rombolom magam s szervezetem, mintha az azt megelőző 16 óra feleslegesnek tűnő tengődése csak előjátéka lett volna az égő dohánynak és az árpamaláta habzó folyásának. Mintha minden: álmok, meg nem valósított vágyak, elmulasztott újrakezdés, hamar lefolyó s le nem zárult boldognak induló találkozás, elpazarolt, felesleges információk fejbe gyömöszölésével eltelt órák és a holnapba félelmesen bámuló lélek mind egy szóban oldódnának fel: halál.

Elmúlás, ha úgy tetszik. Véget ér. Homokszem lesz a sivatagban: értéktelen, mégis része valami nagynak, valami újnak. Ahogy az esőcsepp öntudata feloldódik a tengerben, úgy halványul el életünk nagy állomásainak porszeme, s annak emléke. De építőelem-tulajdonsága, s jelentősége: vitathatatlan.

Az élet pedig megy tovább. Zakatol a vonat, menet közben szerezve új álmokat, új vágyakat. Újabb porszem készül, hatalmas, sziklának tűnik közelségében. Izgalmas feladat megmászni. Izgalmas élni.

Címkék: gondolat sün Élet
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magamnakszantfuveskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr336227837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
poétikai önismereti kurzus
süti beállítások módosítása