poétikai önismereti kurzus

2013. január 09. 23:03 - petiasün

Álmosan álmokról

Álmodok, álmodok, megint csak
Lézengek, lézengek, valahol messze
Gondolkodok, gondolkodok, nocsak
Nem érzek, nem érzek már mégse.

Furcsák ezek az álmok. Mintha újraálmodnám az életem. Vagy...párhuzamosan az életem mellett, amelyet ebben az ébrenlétnek nevezett fázisban, ebben az érzések nélküli, materizált közegben végzek. Pedig az egészet a szakralitás mozgatja. Az hajtja, a motorja, feljebbvalója, őse. Nem éreznéd a szeretetet, a hiányt, a haragot, a félelmet, ha nem emelnéd át érzelemteli álmaidból mindennapjaidba.

Mert az álmok sokszor nem jelentésekre és történésekre, hanem érzelmekre hangsúlyozódnak.

Szóval ezek az álmok. Nehéz ezekről álmosan írni igazi beleéléssel, hisz hívnak. De ezek az álmok...ezekben minden vágy teljesül. Vagy megpróbál. És él. És mozog. És lejátszódik minden mielőtt megtennéd fizikailag.
De ja vu.

Azt mondják, ne álmodd az életed, éld az álmaidat. Mindkettő lehetséges egyszerre. Testet ölt.

De létezik öntudat, ami feloldja a vágyálmok rabszolgaságát. Olyan tudatosság, amit csak egy vezérlő cél, a vezérlőcsillag fénye mutathat. Ezen irányzék felé kell haladni és tenni. Akkor mondhatjuk, hogy élsz, ha haladsz életed fő művének elkészítése felé. Ez sokaknak, szinte mindannyiunknak maga az életünk, amit kezdünk vele, amit lerakunk életünk során. Azon élet során, ami egyszerre becsülendő ajándék és teher. Egyszerre játék és vérkomoly küzdelem.

Ez az emberi minőség.


Nagyra gondolok, keveset tudok.
Valahogy alakulna, de mégse jutok
dűlőre, hogy kéne. Hisz barangolok
életem ösvényén, míg élni hagytok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magamnakszantfuveskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr656227865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
poétikai önismereti kurzus
süti beállítások módosítása