poétikai önismereti kurzus

2013. február 06. 21:32 - petiasün

To a friend

Danius költészetéről:


Író barátunk, jó, igaz költő.
Ehhez méltóan megállapíthatjuk róla: nem tud írni. A magyar nyelvtanhoz nem igen konyít tökéletesen, angolul még kevésbé tud. Versei címét septiben ragadja ki összeeszkábált sorai közül, mivel versei semmilyen koncepciót, témát nem követnek általában, rímei elgondolkodtatják formai rátermettségéről az olvasót.
"Mindezek ellenére", de inkább, pontosan ezek miatt: zseniális.
A kisszerű életképekből, melyekből fotelhuszár írónk többnyire táplálkozni kényszerül, a lakás berendezéseinek mindennapjaiból elindulva a kötetlen, spontán születő gondolatok - melyek nem csak versírásra sarkallásának okai, hanem alkotó folyamatának szerves részei! - lassan, kitérőkkel szárnyalnak elképesztő elméletek s bátor, élénk költői képek segítségével nagy gondolatok felé.
Saját írói hangjára rég rátalált és ahoz hű.
Magát írja bele, az igazi, spontán énjét, így bármiről tud írni és nem veszti hitelességét. Ha a Semmi c. mű megírására kérnék, üres sorokkal, oda is beiktatná érzelmeit egy-egy pont vagy felkiáltójel formájában, lelke épp mit üzen közben.
Korosztályos költő: generációjának jellemrajzát s gondolatvilágát úgy veti papírra, ahogy más fiatal felnőtt sosem tudná.
Amíg csak van bor a világon, addig van költő, és addig lesz olyan is, mint ő: tehetséges, fiatal író. Termékeny Új évet kívánok Neked!

Blogja elérhető itt! http://podablog.tumblr.com/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magamnakszantfuveskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr926227853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
poétikai önismereti kurzus
süti beállítások módosítása